Posni kroasani


 Sto kazu, lisnati kao iz pekare :)

Sastojci :

600 g brasna
30 g svezeg kvasca
400 ml sojinog mleka
3 kasike ulja
1 kasicica soli
 i jos oko pola paklice margarina za premazivanje

Testo zamesiti tako sto se u brasnu napravi udubljenje, izmrvi kvasac, pa se polako dodaje sojino mleko i ulje. Kad se dobije glatko testo, pokriti ga i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premesiti ga, rasklagijati u oblik pravougaonika i premazati topljenim margarinom. Preklopiti sa leve strane do pola, pa sa desne strane do pola, a onda odozgo.
Pokriti i ostaviti 15-ak minuta.
Postupak ponoviti jos dva puta.
Na kraju rasklagijati testo u oblik kruga , seci 16 kiflica i zavijati.
Mozete rasklagijati i u oblik pravougaonika, pa seci kako vam zgodno.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni.
Pre pecenja kroasane premazati takodje topljenim margarinom, a ja sam u njega stavila i prstohvat kurkume, zato su mi ovako zuti.
Peci ih oko 20 minuta.
I ruckati uzivajuci :)

Коментари

  1. Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

    Well over 160,000 men and women are losing weight with a simple and SECRET "liquids hack" to burn 1-2lbs each night while they sleep.

    It's scientific and works every time.

    Here's how you can do it yourself:

    1) Hold a glass and fill it half the way

    2) Then learn this amazing hack

    you'll be 1-2lbs thinner in the morning!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral