Pogača sa čvarcima


Vreme je posta, ali ja konstantno kasnim sa receptima, a ovaj moram da podelim sa vama, bas je pravi, gurmanski.

Sastojci :
800 g brasna
40 g svezeg kvasca
400 ml mlakog mleka
1 kasicica secera
1 ravna kasika soli
200 g mlevenih cvaraka ( moze i vise )
2 jaja

Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesitit esto sa brasnom, solju i jednim jajetom.
Pokriti testo i ostaviti na toplom da raste 20-ak minuta.
Rasklagijati ga u pravougaonik i premazati dve trecine testa mlevenim cvarcima. Deo testa koji nije premazan preklopiti do polovine testa, pa onda preko njega treci deo, tako da bude tri sloja.
Ostaviti 10-ak minuta.

Ponoviti postupak jos dva puta.
Cetvrti put rasklagijati testo u krug velicine tepsije u kojoj ce se peci, precnika oko 28 cm i staviti na papir za pecenje..
Zaseci ga kao na slici.
Svaki deo preklopiti preko susednog. Ako nije pravilnog kruga, nije vazno, kad prebacite u tepsiju doci ce to na svoje.

Pokriti pogacu i ostaviti je da naraste dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
Pred pecenje premazati umucenim jajetom i peci oko 40 minuta.
Osnova recepta za testo je sa Coolinarike, a model za pogacu sam videla na Pinterestu.


Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce