Jedna sasvim obicna pogaca

Rece meni moj muz : " Napravi, bre, jednom neku normalnu, obicnu pogacu. Ne moras uvek ove tvoje " ukrasne " , za fejs  ! ? "

Pa, evo je :)
600 g brasna
30 g svezeg kvasca
400 ml vode  i mleka, pola, pola
2-3 kasike ulja
i jos malo ulja za premazivanje pogace

Zamesiti glatko testo od navedenih sastojaka, a ako treba kako, evo kako ja to radim.
Pomesam brasno i so, u sredini izmrvim kvasac, moze malo secera preko kvasca,  pa dolivanjem mlake tecnosti, rukom zamesm testo  i dodam ulje u toku mesenja.
Testo pokriti i ostaviti da udvostruci svoju masu.
Pre pecenja premazati uljem i izbockati viljuskom. Peci u vecoj tepsiji, r -32 ili 34 cm, bice tanja i "sladja".
Peci na 200 stepeni oko 35 minuta.
Izvaditi iz tepsije i uviti u kuhinjsku krpu da se prohladi i malo omeksa.
Onda lomiti i ruckati sa uzivanjem, moze i bez leba da se jede :)




Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom