Zlatni kolač



Ima razne nazive, ali jedno je sigurno : ukusan, socan, jeftin :)
Sastojci :
3 case jogurta
2 case (od jogurta) secera
1 casa ulja
3 case brasna
2 kasicice sode bikarbone
3 kasike kakaoa

Izmesati suve sastojke, pa dodati jogurt i ulje. Izjednaciti masu.
Peci u plehu dimenzija 25 x 35 cm oko 35 minuta na 200 stepeni.
Za preliv otopiti 100 g margarina ili putera, 1 dcl mleka, 6-10 kasika secera i 100 g cokolade za mesenje ( ja imala belu, pa nju stavila ).
Hladan kolac izbockati, pa preliti toplim prelivom.
Divan kolac, ja sam recept uzela od svoje FB prijateljice Milice Marjanovic.
  I da, posipala sam ga zutim secerom za dekoraciju.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral