Slatki kolac od tikvica sa ukusom kafe

Sastojci :

4 jaja

1 casa (200 ml) ulja

1 casa kiselog mleka

200 g griza

1 kesica praska za pecivo

2 kasike brasna

oko 700 g cedjenih narendanih tikvica

1 casa secera

1 kasika kakaa

1 kasika kafe


Za preliv:

200 g secera

200 ml vode

1 kesica vanilin secera




Umutiti rucno 4 jaja, dodati sve ostale sastojke osim tikvica, dobro izmesati, pa onda dodati i tikvice.

Ja sam se malo igrala, ostavila sam deo testa bez kakaa i kafe, pa sipala naizmenicno u tepsiju kao kod zebra kolaca, ali efekat i nije bio nesto vidljiv, mozda zbog tikvica i preliva.



Pekla sam u okrugloj tepsiji, pouljenoj i pobrasnjenoj, na 200 stepeni, oko 40 minuta.


Vruc kolac preliti hladnim prelivom ili obrnuto.

Preliv kuvati da vri oko 3-5 minuta.

Prijatno!
 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral