Najukusnija pita sa sirom


Sastojci : 

1 pakovanje gotovih kora za pitu (500 g)
400 g sira
200 ml jogurta
3 jajeta
4 kašike ulja
1 kesica praška za pecivo
1 čaša kisele vode


Sir, jogurt, jaja, ulje i prašak za pecivo izmesati.
Jednu koru staviti na jednu polovinu pravougaonog podmazanog pleha, tako da pola kore viri spolja.
Zatim, drugu koru staviti na drugu polovinu pleha da opet pola kore viri spolja.
To isto uraditi sa preostale dve strane pleha.
Deo kora koje su u plehu poprskati kiselom vodom.
Dve kore malo zgužvati i rasporediti u pleh jednu pored druge.
I ove kore poprskati kiselom vodom, a preko njih staviti jednu celu koru.
Preko ove kore naneti polovinu fila.



Postupak ponoviti jos jednom.
Zatim one kore koje su ostale da vire, sklopiti preko pite. Prskati kiselom vodom.
Na kraju sa jednom ili dve kore pokriti celu pitu i podvuci ispod nje.
Ovaj broj kora ne mora da bude izricit, sami rasporedite zavisno od toga koliko imate u pakovanju.
Pitu premazati uljem i poprskati kiselom vodom.
Peci na 200 stepeni, a kad lepo porumeni, izvaditi je, okrenuti u plehu, pa vratiti u rernu i peci jos desetak minuta.
Okretanje u plehu mozete uraditi rucno ako ste vesti ili izvrtanjem na pleh od sporeta , pa onda vracanjem u pleh za pecenje.
Originalan recept je  na linku : 
http://skuvajme.com/2012/02/06/najukusnija-pita-sa-sirom/ , ali sam ga ja malo izmenila i uprostila.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca