Žarkoje na srpski nacin

Moj muz je u Rusiji jeo zarkoje, ispricao mi sastojke, ja malo guglala po netu i napravila neki mix koji mozda i nije zarkoje, ali bio je pravo bogatstvo ukusa i mirisa.

Potrebno je:

Dve vrste mesa po 300 g (ja sam koristila svinjsko i junece bez kostiju, naravno)

1 glavica crnog luka

2-3 sargarepe

3-4 krompira

1 tikvica

300 g svezih sampinjona

1 solja (za belu kafu) paradajza iz flase (zimnica)

1/2 solje graska

2-3 paprike iz tursije

1 suva ljuta papricica (ako volite)

2-3 cesnja belog luka sitno iseckanog

500 ml govedeg bujona od kocke za supu

Zacini: suvi zacin, so, biber, origano, mlevena crvena slatka paprika i ljuta paprika

1 casa kisele pavlake (200 g)

1 jaje



Meso iseci na kockice i proprziti na ulju u dubljem tiganju (voku) da dobije zlacanu boju. Izvaditi meso.

Glavicu crnog luka sitno iseckati i prziti na ulju u kom se przilo meso, dok ne porumeni. Vratiti meso. Sargarepu iseci na kolutove, krompir na kockice, tikvicu na kolutove ili narendati, papriku iz tursije na kolutove, sampinjone na listice i tim redom dodavati jedno po jedno, ukljucujuci i grasak.

 Kad uvri voda od povrca, naliti bujonom i staviti sve navedene zacine u kolicini po ukusu.
  Kada se sve prokuva 15-ak minuta, prebaciti u ovalni zemljani sud, naneti pavlaku sa umucenim jajetom i staviti u rernu zagrejanu na 200 st. da se zapece i dobije lepu boju.
 
Ne znam da li je ovo zarkoje, ali nisam omanula sto se ukusa tice.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca