Prhki kolac sa visnjama


Cesto pravim kolace sa visnjama zato sto ih moj muz voli, a i ostalo mi u zamrzivacu :) , da se ne baca.


Ovaj zadnji sto sam pravila nije odusevio mog muza, ali meni se dopao. Ko zeli da ga pravi, treba da zna da se radi o testu koje se "runi", nesto slicno gledala sam na 24kitchen, gde su kolac vruce ispecen lomili i jeli.

Potrebno je:

1 margarin ili puter

200 g secera

400 g brasna

1 prasak za pecivo

2 jaja

visnje

Umutiti mikserom omeksali margarin, dodati secer i jaja, pa mutiti da se izjednaci. Na kraju dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i umutiti. Dobicete mrvicasto testo, neka vas to ne brine.


Za pecenje ovakvih "prostih" kolaca, koristim okruglu tepsiju r-28. Na dno tepsije sam stavila papir za pecenje koji sam posula secerom, preko nabacala visnje, a preko njih nabacala testo, onako u krupnim grumulicama.



Peci na 200 stepeni oko 30-35 min. Peceni kolac okrenuti naopako. Mozete ga seci na kocke ili kao sto sam ja to cinila, mozete ga sluziti sa secerom u prahu ili sa prelivom od nekog slatka i sa malo slaga. A, takodje, i ne morate ga okretati, mozete ostaviti da visnje budu dole, kako god vam se svidi.

Uzivajte!


Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca