Posne sarme


Ovo je recept sa merama za jedan rucak. Kod vecih spremanja, kao za slavu na primer, treba udvostruciti ili utrostruciti mere.

Potrebno je:

1,5 solja pirinca /moja je zapremine 300ml/

2 vece glavice crnog luka

1 struk praziluka

15-20 listova kiselog kupusa

1 sargarepa

so, biber, suvi zacin, slatka mlevena crvena paprika, ljuta tucana crvena paprika, ulje, beli luk

Na ulju uprziti sitno iseckani crni luk i praziluk i narendanu sargarepu. Uprzenom luku dodati pirinac, so, biber, suvi zacin i po jednu kasicicu jedne i druge mlevene paprike. Malo proprziti. Ovo je osnovni recept, a po ukusu mozete dodati u fil malo mlevenih oraha, ili sojine ljuspice ili sampinjone.

Stavljati po kasiku fila na listove kupusa i zavijati sarme.
Na dno serpe staviti sitno seckani kiseli kupus, pa poredjati sarme. Preko njih mozete staviti malo iseckane paprike sa venca i neki list lorbera.
Odozgo preko sarmi staviti cele listove kupusa. Kuvati oko 90 minuta na srednjoj vatri, pa zaprziti sa zaprskom od ulja, belog luka, slatke i ljute tucane paprike. Zatim staviti u rernu na 200 stepeni da se fino zapeku.
Prijatno :)




Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca