Posne cimet rolnice / Cinnamon rolls






Cimet rolnice su vrlo u "modi" medju evropskim receptima, a u traganju za posnim receptima, nabasala sam na jedan iz naseg Kurira koji je mrsan, ali je bio najzgodniji za transformaciju.

Testo

- 300 ml vode
- 50 g margarina
- 600 g brašna
- 50 g šećera
- malo soli
- 30 g svezeg kvasca
Fil

- 50 g margarina
- 100 g šećera
- 2 kašike cimeta

Preliv

- 200 g šećera u prahu
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika vode


Priprema

Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite ga da nadođe. Kada udvostruči svoju masu, razvijte ga da bude malo tanje nego za krofne. Namažite ga otopljenim margarinom, pospite mešavinom šećera i cimeta, pa smotajte u rolat.
                                           
                               
                                                                                                                                                              Zatim ga isecite na 2 cm širine, poređajte u nauljenu tepsiju, prekrijte čistom krpom i ponovo ostavite da nadođe.
                           
                                                                                                                                                       Rolnice pecite na 180 stepeni dok ne porumene (oko 30 minuta ), a u međuvremenu sjedinite šećer u prahu, limunov sok i mleko. Kašikom uzimajte tu smesu i sipajte je na svaku rolnicu. Poslužite mlako ili hladno.
Prelepe su :)

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce