Pijani šaran

Spremala sam ga za Novu godinu, a lepo je da se spremi za posnu slavu ili Badnje vece.

Sastojci :
svez saran od 2.5-3 kg
2-3 glavice belog luka
so, suvi zacin
2 dcl belog vina
1 dcl vinskog sirceta
pola vezice persuna

Sarana ce vam po mogucnosti ocistiti muz, a vi ga lepo spremite.
Zaseci sarana na vise mesta i u proreze stavljati cele cesnjeve jedne glavice belog luka, ili ako je mnogo krupan, isecite na polovine. Utrljati spolja i iznutra so i suvi zacin ( a mozete dodati i druge zacine koje volite).
Staviti na vruce ulje u pleh i peci na 180 stepeni oko 50 minuta, a za to vreme, bar jednom ga preliti uljem u kom se pece. Napraviti mesavinu od belog vina, sirceta, sitno seckanog belog luka i persuna, izvaditi sarana iz rerne i preliti ga. Posle ovoga, peci ga na 200 stepeni jos 15- ak minuta. Servirati sa limunom i persunom.

Uz ovako spremljenu ribu, lepo ide salata od krompira :)



Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac