Najlon torta

Nemojte da vas zbuni slika preseka, jer je ponekad pravim sa dve kore, a recept je u verziji sa jednom korom.

Omiljena torta moje ćerke. Traži je za svaki svoj rođendan.

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
300 g šećera
1 kašičica vinskog sirćeta

Za krem:
6 žumanaca
600 ml mleka
9 kašika šećera
7 kašika brašna
250 g margarina ili putera
5 kašika šećera u prahu
1 kesica šlag krema od vanile
100 g čokolade za mešenje
10 krem bananica

Za filovanje i ukrašavanje:
500 g šlaga u prahu i
500ml mleka ili hladne vode ili kisele vode


 Umutiti 6 belanaca sa 300 g šećera. Dodati 1 kašičicu vinskog sirćeta. Jaja treba da budu sveža, a belanca tako umućena, da, kad okrenete posudu, masa ostane da stoji.

Peći u plehu 40x25 cm, na papiru za pečenje, u rerni zagrejanoj na 180°C, a onda sušiti na 150°C oko sat vremena, ne otvarajući rernu.

Krem skuvati od 600 ml mleka, 6 žumanaca, 9 kašika šećera i 7 kašika brašna. Ja umutim žumanca sa šećerom, dodam brašno i zavrelo mleko, pa onda preručim u sud za kuvanje.

 
Mešati na laganoj vatri dok se krem ne skuva.

Kad se krem ohladi, dodati umućen margarin ili puter sa šećerom u prahu.

Posebno umutiti šlag krem od vanile i dodati u krem.

Krem podeliti na dva dela. U jedan deo staviti otopljenu čokoladu, a u drugi staviti iseckane krem bananice.

Redjati: kora, žuti krem sa krem bananicama, braon krem sa čokoladom, a odozgo filovati belim šlagom i ukrasiti po želji i ukusu.

Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac