Moja Bozicna Pavlova


Ova torta potpuno odgovara mom ukusu, volim kore tipa puslica. Ali, morala sam da iskoristim i žumanca, ne volim recepte gde se upotrebe belanca ili žumanca, pa onda morate nešto da pravite sa ostatkom.

Potrebno je za koru:

6 belanaca

300 g šećera

1 kašičica limunovog soka


Potrebno je za krem:

300 ml slatke pavlake

6 žumanaca

6 kašika šećera

2 štangle čokolade

Za dekoraciju voće po želji. Ja sam koristila zimsku ponudu sa pijace.


Umutiti belanca sa šećerom i dodati limunov sok. Već znate da masa mora da bude umućena najčvršće sto možete.
Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 24-25 cm (koristila sam šerpu), kašikom rasporediti masu tako da po dve kašike stavljate jednu preko druge po ivicama, a po jednu u sredini da bi se dobilo udubljenje za krem.

Peći sat vremena u rerni zagrejanoj na 150°, a onda isključiti rernu, malo je odskrinuti i ostaviti koru unutra dok se ne ohladi.

Skuvati na pari krem od žumanaca i šećera, dodati 2 štangle čokolade i kad se malo prohladi dodati u 300 ml umućene pavlake. Ovim kremom napuniti koru.
Odozgo staviti voće po ukusu.
 

Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac