Mlecni hlebcici

Opet nesto sto sam gledala na 24kitchen, a recept za testo je moj.


Potrebno je:

500 g brasna

25 g svezeg kvasca

300 ml mleka

50 ml ulja

1 kasicica soli

1 kasicica secera


U brasnu napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, staviti preko njega kasicicu secera, a po ivicama sipati so. Mlakim mlekom polako zamesiti testo, a u toku mesenja dodati i ulje. Zamesiti testo tako da se odvaja od ruku i zidova posude, napraviti loptu , pokriti i ostaviti da naraste.

Kad testo naraste, lagano ga premesiti, napraviti od njega valjak i staviti ga ukoso na papir za pecenje u pleh.

 
Makazama iseci ukoso valjak na 5-6 delova. Svaki deo prebaciti na suprotnu stranu od onog drugog. Ja nista nisam oblikovala, cak sam malo svaki deo recnula makazama. Pokriti da jos malo naraste.

 
Rernu zagrejati na 200 stepeni, hlebcice posuti odozgo brasnom i staviti da se peku.

 
Peci oko 30-35 minuta. Posle pecenja, hlebcice ocistiti od brasna u uviti u kuhinjsku krpu da malo omeksaju.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca