Lisnate pogacice

Ovaj recept sam "otkrila" u casopisu "Posalji recept", isprobala i preporucujem.

Potrebno je:

1 kg brasna

1 parce svezeg kvasca (40gr)

1 kasicica secera

2 kasicice soli

5 dl mleka

3 kasike ulja

2 jajeta i jos jedno za premazivanje

200 gr margarina

200 gr sitnog sira

susam, laneno seme za posipanje

Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i malo brašna.

Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, jajima, uljem i solju.

Testo podeliti na 16 jufki, svaku razvuci i premazati prethodno umucenim omeksalim margarinom i sirom.

Jufke slagati jednu na drugu, a poslednju ostaviti nenamazanu i ostaviti testo da malo odstoji.

Razviti testo oklagijom do debljine oko 1cm i modlom ili casom vaditi pogacice.

 
Redjati ih na podmazan pleh, premazati umucenim jajetom, posipati susamom i lanenim semenom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok lepo ne porumene.


 Od ostatka testa po originalnom receptu mozete napraviti uvijene stapice,a ja sam napravila nekoliko malih pletenica i od njih jednu finu malu pogacu.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca