Boranija sa junecim mesom

Znam da je boranija zdrava, ali ja je jednostavno ne volim. Ovo je jedan od retkih nacina spremanja koji mi se dopao.

Sastojci :
1 kg boranije
500 g juneceg mesa
1 glavica crnog luka
1 kasicica slatke mlevene paprike i jedna kasicica ljute tucane
so, ulje, mesavina zacina

Na ulju uprziti sitno iseckanu glavicu crnog luka, a zatim dodati junetinu isecenu na kocke i prziti je dok ne promeni boju.
Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne omeksa. Dodati mlevenu papriku i jednu i drugu i zacine po ukusu.

Boraniju ocistiti, iseci i posebno proprziti na malo ulja. Postepeno dolivati vodu i dinstati je dok ne omeksa.
Dinstano meso i boraniju sjediniti, preruciti u zemljanu posudu, dodati seckani persun i po potrebi doliti malo vode da ogrezne.
Peci u rerni na 200 stepeni dok se ne zapece i ne uvri polovina tecnosti.
Recept je iz casopisa Bakina kujna, sa malim izmenama.
Prijatno !





Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca