Kroasani sa sirom



Mesila sam kroasane po mnogim receptima, ali je ovo prvi recept po kome sam pravila i po meni i najbolji.

Potrebno je:

700gr mekog belog psenicnog brasna

40gr svezeg kvasca

1 casa jogurta, 200ml

1 casa mleka, 200ml

1 kasicica secera

2 kasicice soli

2 jaja

3 kasike ulja

1 margarin

1 jaje za premazivanje

susam ili kim za posipanje

sir za filovanje

Podmesiti kvasac sa mlakim mlekom, kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, solju,j ogurtom, jajima i uljem.

Testo podeliti na 16 jufkica. Svaku jufkicu razviti precnika otprilike 25cm, premazati omeksalim margarinom i stavljati jednu preko druge, dva puta po osam komada. Od dva dobijena testa razviti sto vecu i tanju koru i svaki deo iseci na 16 kiflica. Filovati sirom.


Staviti u dva pleha po 16 komada kroasana i cekati da nadodju, otprilike sat vremena. Kad narastu, premazati umucenim jajetom i posipati susamom ili kimom.


Peci u zagrejanoj rerni na 200step., 20-30 min.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral