Kuglof sa visnjama


Recept je vrlo jednostavan, brzinski, pronasla sam ga na sajtu Karlovacki kuglof i iskoristila samo podatke o glavnim sastojcima, a postupak pripreme sam promenila, jer u originalu ne ide kakao.

Potrebno je :
3 jaja
9 kasika secera
9 kasika mleka
9 kasika ulja
9 kasika brasna
1/2 kesice praska za pecivo
1 kasika kakaoa
1 kesica vanilin secera
visnje
prezla

Umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, brasno pomesano sa praskom za pecivo i vanilin secer i sve dobro izmesati.
Masu podeliti na dva dela i u jedan deo umesati kasiku kakaoa.
Kalup za kuglof precnika 15 cm u donjem delu, dobro podmazati i posipati prezlom.
Sipati malom kutlacom naizmenicno zutu i braon masu, uvek u isto mesto, kao na slici.
Kad sipate svu masu, izgledace kao na slici, vrlo dekorativno, sto je sistem kao kod zebra kolaca. Zbog dodavanja visnji, sare ce biti malo narusene, ali opet ce izgledati lepo.
Neposredno pre stavljanja u rernu poredjati visnje.
Peci na 180 stepeni, sa ventilatorom, oko 30-35 minuta.
Za posluzivanje posipati prah secerom.



  

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca