Posne krofne



Za one koji vole, isto to, samo posno.

Potrebno je za testo:

Oko 400 gr brasna

250 ml mlake vode

20 gr svezeg kvasca

4 kasike secera

1 soljica ulja (100 ml)

Za przenje , takodje, ulje

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom, pokriveno, da naraste. Kada nadodje, rastanjiti oklagijom do debljine oko 2cm i vaditi casom ili kalupom. Ostaviti na pobrasnjenoj povrsini jos malo da odstoje. Za to vreme zagrejati ulje i prziti u dubljoj serpici na umerenoj temperaturi. Naravno, postupak je isti kao i kod przenja mrsnih krofni, spustati onu stranu koja je bila gore.

Za sluzenje posuti prah secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca