Beli grasak


Najlaksi i najbrzi nacin kako da skuvate grasak, posebno mladi. Lepo posno jelo i fin dodatak uz neko meso. Meni omiljen nacin spremanja graska :)
Potrebno je :
500 g graska
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
so, biber, ulje
1 puna kasika brasna
1-2 cena belog luka

Grasak naliti vodom da ogrezne, pa kad provri dodati glavicu sitno seckanog crnog luka i sargarepu isecenu na kolutove. Sipati malo ulja, posoliti, poklopiti i ostaviti da se dinsta na malo vode. Po potrebi dolevati mlaku vodu.
Grasak se brzo kuva, najvise sat vremena ako nije mlad. Pred kraj kuvanja dodati malo bibera i dosoliti ako je potrebno.
Napraviti belu zaprsku  od ulja, brasna i sitno iseckanog belog luka. Malo je proprziti pa naliti u grasak i ostaviti otklopljeno da se kuva jos 10-ak minuta.
Prijatno !

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral